medicinskåp med sidoljus https://sverigepiller.com/kop-orlistat/ wells fargo platser och öppettider

Smgk: Träning 2 juli kl:10.00

 Träning söndagen den 2 juli kl 10.00 i Hillerstorp

Prov den 9 juli kl:10.00


 Anmälan till träning senast två dagar innan träning per e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Träningar kan bli fullbokade, men kan även ställas in om för få är anmälda. Träningsavgiften är 160 kr per tillfälle och hund. Medlemmar i SGK och Smålands Taxklubb har rabatt och betalar 80 kr. Betalningen sker kontant på plats eller till Swish 070-382 67 10, ange hundens namn.

SmGK: Årsmöte 12 februari 2017

Hej,

Medlemmar i Smålands Grythundklubb inbjuds till årsmöte

Söndagen den 12 februari träffas vi söder om Hillerstorp för årsmöte klockan 9.00, se karta (mellan High Chaparral och Kärda/Forsheda, sväng av vid marschall kör till vägs ände)

Efter årsmötet jagar vi i omgivande skogar och om möjlighet gives så kan jaktprov genomföras.

Med önskan om ett gott 2017,

Styrelsen för Smålands Grythundklubb gm. Henrik Lilja


OBS!! Nytt för iår ang medlemskap :

Från och med den 9 januari 2017 är det Svenska Kennelklubbens medlemsavdelning som ansvarar för vårt medlemsregister.

 

Vi kommer att övergå till löpande betalning av medlemsavgiften, vilket innebär att alla som betalat under 2016 kommer att få sitt medlemskap ett år framåt.

Medlemmarna kommer automatiskt att bli tilldelad den lokalklubb som man geografiskt tillhör, men det går bra att kontakta styrelsen för att byta till annan lokalklubbstillhörighet om man så önskar.

För att få till gång till hemsidans medlems sidor och publikationer, kontaktar du medlemsansvarig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Smgk: Arbetsdag genomfördes i Hillerstorps anläggningen

Arbetsdag genomfördes i Hillerstorps anläggningen

När grävlingarna är i Tolg passade klubben på att byta ut de nedre näten i hägnet, som i vissa fall var rejält sönderrostade

Ett stort tack till alla frivilliga och framför allt till vår duktiga grävmaskinist, Viktor som spakade den gröna maskinen.


 

P1040392htorp

// Styrelsen 

SMGK: Ett stort tack

 

Vi har under våren haft flera projekt på gång. Det största har varit att det nya grävlingshägnet i Tolg skulle färdigställas. Efter många timmars arbete är vi i mål, hägnet är besiktigat och godkänt. Ett stort tack till alla som varit med och hjälpt till, men ett särskilt stort tack till Jens Nilsson, Mats Ståhl och Christian Smålander. Ni har gjort ett enormt arbete!

Det var även dags att byta ut det ”gamla” grytet i Hillerstorp. Nu finns det ett nytt gryt på plats. Vill rikta ett stort tack till Tapani Takanen, Gustaf Kvarnvik, Henrik Hellqvist och Fredrik Håkansson.

Grytet

Hägnet


Henrik Lilja
Ordförande SmGK

SMGK: Smålandsräven 2012

 

För tredje året i rad var Smålands Grythundklubb inbjudna till Smålands Stövarklubbs elitklassprov på räv, Smålandsräven. Provet gick av stapeln sista helgen i februari. Det hade slagit om till mildväder blåst ganska kraftigt under veckan så under ett par dagar under veckans början var snön försvunnen, till mångas förtret. Det var flertalet duktiga stövare anmälda till elitklassprovet, men även en del starter i öppen klass för att fylla ut antalet platser. Förväntningarna var därför höga, både bland grytdomare och hundförare till de hundar som var anmälda till prov under helgen.
Provet samlingsplats är förlagt till Osaby Säteri, beläget i en vacker bygd vid Åsnen, söder om Växjö. Osaby säteri ägs av Naturskyddsföreningen

Lördag 25 februari

Det dröjer inte länge innan Mats telefon ringer. ”-Stövaren har väckt fram till ett gryt här.” lyder rösten. Hundförare, domare, två vägvisare och två domarelever tog sig till grytet, beläget vid en stengärdsgård vid en gammal inäga. Hunden, en liten raggig borderterriertik släpps vid en av grytgångarna. Hunden går ner, men kommer snart upp igen, för att nästan direkt påbörja ett nytt sök i en av gångarna. Inte långt därefter sticker en mycket stor räv ut huvudet ur en gång. Sekunden senare gör den några snabba språng därifrån. Det hela går mycket snabbt och räven klarar sig. Otur för hundföraren att räven låg löst och hunden inte kunde bedömas. Men lika besviken som grytjägaren är, lika glad är sökert stövarjägaren för en levande räv för morgondagens prov.
1domarelevimotljus 
Domarelev i motljus 
2ardetkontakt

 

Är det kontakt?


3bomkikarsikte

 

Bom trots kikarsikte

 

Kort därefter begav sig halva sällskapet till ett gryt i närheten vlket visade sig endast hysa grävling. Den unga foxterrierhanen hann dock att visa upp sina sprängaregenskaper för domaren innan jakten avbröts när man konstaterat grävling.

Åter på Osaby för lite samling med kaffetermosarna. Väntan bryts av att Mats ettriga telefonsignal åter ljuder. Vi beger oss till en av provytorna, till en stentipp i kanten på en urdikning. Hunden släpps vid kanten av stentippen varpå den gör en sökrunda runt grytet och går därefter in bland stenblocken. Stenarna är stora och hunden skymtas djupt inne bland dem. Efter en stunds sök hörs skall inifrån grytet. Det blir tappt ett par gånger och 4-5 minuter efter att hunden släppts kommer räven farande som en komet ur den öppning där hunden gått in. ”-Där!” säger hundföraren och pekar efter räven. Räven passerar diket i ett språng varpå den saluteras av domaren. Skottet visar sig vara bom och haglen sitter väl samlade i en sälg, sex-sju meter bort. ”-Det sitter ju rätt i höjd i alla fall”, konstaterar han strax innan han provar om isen på diket håller.
4planering

 

Planering

 

5domareolycklighusse

 

Domare med lycklig husse


Klockan är kring 16.00 och provtiden för stövarna har löpt ut och det är säkert inte många kvar ute i skogen längre. Hoppet om fler inkörda rävar är inte så stort och vi åker tillbaka till Osaby för att summera dagen.

 

Söndag 26 februari

Även idag startar stövarproven klockan åtta på morgonen. Det har varit köldgrader och vindstilla under natten så rävarna har säkert rört på sig mycket mer än natten innan. Det dröjer ända till 10.30 innan telefonen ringer och vi får bege oss till Jätsberg, samma Jätsberg som gett blandrasstövarna dess namn. Det är en bra bit att gå, men isen på Åsnens vikar ligger fortfarande tjock så vi tillåter oss att ta en genväg över den hala och skrovliga isen. På vägen passerar vi en del ekdungar som är helt uppbökade av vildsvin. Väl framme vid grytet, ett stort stenhie på en rullstensås, släpps samma borderterrier som först på dagen tidigare. Tiken söker runt bland stenarna och tar god tid på sig. Det är säkerligen svårsökt eftersom det inte finns några direkta gångar i grytet- Rävens vittrring ligger förmodligen lite varstans. Hunden blir mer och mer koncentrerad på ett område, men det är för trångt mellan stenarna. Hur hon än försöker så måste hon förr eller senare back a för att andas. Ingen av gångarna verkar leda till samma plats som räven tagit i besittning. Försöket avbryts och en annan hund får prova, men inte heller den klarar att trycka sig igenom förträngningen. Innan vi lämnar grytet dyker plöstligt ett vildsvin upp och stannar två-tre sekunder och tittar på oss innan det vänder tillbaka i samma löpa. Det blev nog inga ekollon till söndagsmiddag.
6ravjagareisen

 

Rävjägaren raskar över isen

 

7svarsokt

 

Svårsökt

8fortrangning

 

Förträngning


Resten av dagen förflyter ganska händelselös till sent på eftermiddagen då en räv misstänks ha gått i ett gryt i en jordkällare då det blivit tappt inte långt därifrån. När vi väl hittat fram till grytet så får en tysk jaktterrier får pröva lyckan. Efter en tid visar det sig att alla tecken tyder på att det inte finns någon räv, men väl grävling under stenarna. Hunden kallas ut och grytet lämnas. Kanske har räven gått undan innan vi kom dit, eller inte alls gått i.
9vantanjordkallare

 

Väntan på jordkällaren

 

 


Smålands Grythundklubb vill rikta ett stort tack till Smålands Stövarklubb för att vi återigen fick deltaga vid detta prov. Provunderlaget för grythundarna blev inte så stort som vi hoppats på men så är det ju med jakt.

Text & Foto: G. Kvarnvik