Stämma 2004

2004 års fullmäktige hölls den 20:e mars och var maratonlångt. Mötet inleddes med att etologen Fil Dr Karin Schutz redovisade den rapport som sammanfattar sommarens studie över hur grävlingen påverkas av grytträningen.

Fil Dr Karin Schutz redovisade grävlingrapporten

Efter den 1,5 timma långa intressanta redovisningen inleddes stämman. Bestämt innan mötet var att Jan Domarhed valt att kliva av som ordförande. Mötet valde Peter Sandberg, BGK, till ny ordförande.

Vidare hade även sekreterare Helena Palm-Araviadis valt att avgå och som ny sekreterare valdes Conleth Hanlon, SkGK. Som ny ledamot valdes Daniel Salklint, GGK. Jan har dock lovat att bistå nya styrelsen med sin hjälp och sitt engagemang.

Vidare beslöt stämman att höja provavgifterna till 200 kr för anlagsprov och 120 kr för karaktärs- respektive apporteringsprov pga ökade kostnader i samband med grävlinghållningen. Avgiftshöjningen sker from denna säsong. Stämman beslöt även att mer information ska delges medlemmar på hemsidan på de lösenordsskyddade sidorna. Mer info kommer senare om detta.

Stämman antog Rasmus Boströms motion om att hundar som startar på anlagsprov ska mätas (bröstmått samt mankhöjd) samt vägning rekommenderas om det praktiskt är möjligt. Provdatum för 2004 fastställdes och finns nu utlagda på hemsidan.

Slutligen tackades Jan Domarhed av och utsågs till hedersledamot i SGK. Vidare delade SGK ut förtjänsttecken till personer som gjort fina insatser för klubben:

• Brons: Tysk-Staffan Eriksson, DGK för initiativet till Särnahelgen
  • Brons: Lena Lindström, UGK för jobb med hemsidan
  • Silver: Yvonne Hansén, UGK för många år som medlemsansvarig
  • Guld: Birgitta Lindius, UGK för många års redaktörsskap för Grythunden
  • Guld: Tomas Larsson, BGK för sitt enorma kunnande och engagemang i grävlingsfrågor

Jan Domarhed blev hedersledamot på stämman 2004