Årsboken 2007

Kommande utgåva av Grythunden kommer att omfatta verksamhetsperioden 2007-07-01 och 2008-04-15. Publikationen kommer bland annat att innehålla:

• SGKs provverksamhet  (provgryt + jaktprov)
  • Championat
  • Artiklar/reportage
  • Lokalklubbsinfo
  • Medlemsmatrikel
  • Mm

Årsboken ges ut i 72 sidor A4 format.

För att kunna sammanställa kommande utgåva eftersöker redaktionen nu material ifrån lokalklubbarna och dess medlemmar:

• Bilder ifrån prov, läger, jakt etc.
  • Championhundar: bilder och uppgifter.
  • Lokalklubbsinfo: redovisning av verksamheten.
  • På följande sätt kan ni leverera annonsmaterialet till redaktören.

Datamedia: CD eller DVD per post till:

Fredrik Nilsson

Nyhemsgatan 11

234 32 Lomma

I samband med att ni skickar det digitala materialet var god ange kontaktuppgifter så att vi enkelt kan få tag på er om problem skulle uppstå. Glöm ej heller att ange författarens och/eller fotografens namn.

Annonsering

Annonspriser. Uppfödare med betald kennellänk 2008 erhåller 50% rabatt på annonsering.

• Helsida 1600:-
  • Halvsida 800:-
  • Kvartssida 400:-

I mån av plats kommer eventuellt ledigt utrymme att kunna fyllas upp av någon enstaka annons.

Tekniska upplysningar

Format Årsboken kommer att ha ett skuret slutformat på 297 x. 210 mm (stående A4-folder). Eventuellt utfall skall läggas 3 mm runtom, utanför formatet.

Filer

EPS-filer skapade i Quark X-press, PageMaker, PhotoShop, Illustrator och FreeHand accepteras. PDF-fil eller PostScript-fil accepteras om filen är skapad med högupplöst data.

Dokument

OBS dokument skapade i CorelDraw, Word, Works, PowerPoint och Publisher går ej att skicka direkt till tryckeriet. Således måste filer i dessa format återproduceras av oss. Vad gäller redaktionellt material tas ingen hänsyn till ursprunglig layout då alla dessa sidor ska vara enhetliga i årsboken. Vad gäller annonser så ser vi helst att ni skickar en tryckfärdig högupplöst fil till oss. Medlemmar som vill annonsera och ej har tillräcklig kunskap eller möjlighet att producera en tryckfärdig fil kan skicka annonsmaterial skapade i ovannämnda program till oss, förbehållet att vi gör så gott vi kan för att återskapa er layout.

Bilder

Bilder skall vara högupplösta, dvs. scannade i minst ca 300 dpi upplösning. Bilder hämtade direkt ifrån webbsidor och liknande håller såldes inte tillräcklig hög kvalitet för att tryckas.

”FINSTILT”

• Beställt annonsutrymme får inte annulleras senare än i utgivningsplanen angiven materialdag.
  • Annonsmaterial förvaras högst 3 månader efter annonsens införande i tidningen.
  • Betalningsvillkor: 30 dagar netto.
  • SGK ansvarar ej för eventuell skada som kan tillfogas annonsör eller annan person genom att annons är felaktig eller ej blivit införd på begärd dag.
  • SGKs ansvar för fel är begränsat till högst annonskostnaden.

Utgivningsplan

Materialstopp: 31 oktober 2008. Utgivningsdatum: vid årsskiftet.