Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Ordförande tar ordet mars 2008

NU har vi gått in i mars månad. Vädret denna helg som har passerat har inte varit något för dem som velat jaga räv eller lo i mina trakter. Jag hoppas att det har varit bättre i andra delar av vårt avlånga land. När jag ser tillbaka på den gångna jaktsäsongen för min egen del så har det varit en bra säsong med många roliga minnen.

När det gäller året som ordförande för SGK har det varit ett roligt men jobbigt år. Det är inte bara i den centrala organisationen som vi har arbetat utan det har under vinterns mörka månader gjorts mycket jobb ute i lokalklubbarna. Det är tyvärr mer än en lokalklubb som söker personer som är intresserade av att arbete med den administration som behövs kring vår verksamhet. Dessa personer växer inte på träd. Huvuddelen av dem som är med i vår förening är med för att de har ett jaktintresse och är inte beredda att offra en eller fler jakt dagar. Det måste Du/de göra som ska sitta i en centralstyrelse och även i en lokalklubb kan det bli tal om att offra en jakt dag för att föreningen behöver det.

Jag lägger ingen värdering i något av valen men jag kan konstatera att får vi inte fler som är beredda att hjälpa till med den administration som behövs för att driva vår organisation runt, ja då har vi problem!

Och jag vågar säga att vi har problem!

Till helgen som kommer är det sista datum för lokalklubbarna att anmäla representanter till årsstämman och ordförande mötet som är dagen före. Det är alltså lördagen den 29 och söndagen den 30 mars som jag pratar om. Jag önskar att alla som har tänkt sig att delta på årsstämman också kommer på mötet dagen före.

PÅ ordförandemötet kommer jag att lyfta en framtidsdiskussion om vart vi vill att Svenska Grythundsklubben som förening ska ta vägen? !

Min personliga grundinställning i livet är att det är bättre att ta upp förändringar själv än att hamna i situationer där vi inte har något val. Jag anser således att SGK ska starta en framtids -diskussion om sin organisationsstruktur/-funktion.

Har Svenska Grythundsklubben kommit till vägs ände som egen självständig förening?

Är det dags att diskutera om SGK:s verksamhet ska bli en del av tex Svenska Terrierklubben?! Där skulle vår verksamhet kunna bedrivas som en underavdelning med SVeTek som huvudstyrelse. SGK går då från att vara en ren verksamhetsförening till att i praktiken vara en del av en av våra RAS klubbar.

Ja, jag vet inte men jag anser att det är bättre att vi själva diskuterar och att vi börjar den 29 mars med en öppen och konstruktiv diskussion. Jag ser fram emot ett stort deltagande (glöm inte att anmäla senast den 9 mars) och en öppen diskussion både den 29 och 30 mars.

Väl mött!

Roger O Nilsson, Ordförande SGK