Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Fullmäktigestämma 2008

 

Det var en intensiv, laddad, givande, konstruktiv och överraskande helg i Öster Malma den 29 och 30 mars 2008. Valberedningen hade minsann inte haft några sötebrödsdagar då både ordförande och sekreterare från 2007 avsagt sig vidare uppdrag. Utan att överdriva kan väl sägas att det löste sig ”i sista minuten” och nu ser vi ”gamlingar” (vi som avgått) positivt på att nya styrelsen får en fin start och ett fantastiskt år. Med tanke på vår fantastiska årsbok (tack vare Fredrik Nilsson - som också blev vald som ledamot i huvudstyrelsen) och våra nya knutpunkter till terrierklubb och taxklubb och därmed också tysk jaktterrier klubb samt slutligen det rekordstora antalet medlemmar kan vi endast med tillförsikt se framemot ytterligare ett fantastiskt grythundsår.

Efter många kreativa diskussioner, framlägganden av idéer för framtiden, utvärderingar av historien avrundades lördagen i en fantastisk middag där hungern hos några ledamöter inte kunde hindra dem från att äta en rejäl portion anka till att börja med och sedan när Kaj kom till middagen fick veta att middagen – hjort - skulle serveras vid bordet… :) (alltså några snodde andras buffé till att börja med, när beställningen gällde en härlig middag bestående av hjort som skulle serveras vid bordet :) Nej ingen nämnd…) – (och ingen blev faktiskt förvånad).

Att bo i vildmark har också sina karaktäristika – svinkallt på golvet, ingen tvål, ont om täcken och ”världens jägarsanningar” måste ju dryftas till ca 2-3 på natten – hur var det nu med sommar- vintertid eller …

Äntligen söndag kan man tycka, det går inte att säga annat än att valberedningen med Peter Sandberg i spetsen (och i hårt arbete med Roger Jonsson, GGK och Niclas Carlberg, UGK) slitit ont detta år, till trots att flera hade avvikande åsikter och omröstning skedde. Oavsett detta må vi vara tacksamma för alla ideella insatser i föreningen! Och Peter – fundera över om inte just stadgedokumentet skulle kunna vara ett sådant dokument som du skulle kunna involvera dig med!

Vi i den ”gamla” styrelsen hälsar med varm hand den nye ordföranden Juha Rautio, sekreterare Per-Ola Olofsson samt förste vice ordförande Fredrik Nilsson varmt välkomna och lycka till. Vi ”gamla” (ordförande Roger O Nilsson, Vice ordförande Christian Brandt och sekreterare Monica Vikner Stafberg) kommer att lägga all vår kraft vid ett överlämnande som gäller både historia, administration, visioner och värdegrund till er! Att vårt förslag om att tillsätta klubbordföranden till valberedning, mottogs glädjande nog positivt!

Därmed var stämman enig i att till sammankallande i valberedningen utse UGKs ordförande Per-Olof Wallner under ett år, att till ledamot i valberedningen under ett år utse Sören Sellén, ny ordförande för Bergslagens GK och att genom förslaget Tommy Östlund från Dalarnas GK under två år kunna upprätthålla den kontinuitet som efterfrågas från klubbarna. Samtliga tackar JA till förtroendet!

Avslutningsvis delas förtjänsttecken ut. Personligen ser jag många fler som skulle kunna föreslås till förtjänsttecken under kommande år och vill verkligen uppmana klubbarna att föra fram era eldsjälar!

I år kan vi i ”gamla” styrelsen anmärka på att det varit bristfälliga motiveringar till dessa förtjänsttecken och uppmanar också härmed klubbarna att ge skriftlig motivation!

Årets förtjänsttecken har utdelats till:

 

 • Brandt Christian SGK Brons
 • Nilsson Fredrik SGK Brons
 • Nilsson Roger O SGK Brons
 • Vikner Stafberg Monica SGK Silver
 • Sjö Kaj SGK Guld
 • Jonasson Helena BGK Silver
 • Hjort Hans BGK Silver
 • Leppänen Marie BGK Silver
 • Andersson Danne GGK Silver
 • Ivarsson Mikael GGK Silver
 • Jonsson Roger GGK Silver
 • Hökby Peter GGK Brons
 • Wigren Barbro GGK Brons

 

Varmt grattis till samtliga!

SGK Sekreterare 2007 Monica Vikner Stafberg

Foto från ordförandekonferensen: Lena Östman

Mikael Ivarsson GGK, Tommy Jönsson BGK, Michael Bäckström ÖNGK och Fredrik Nilsson SkGK på ordförandekonferensen

GGK ordförande Roger Jonsson redovisar gruppdiskussion på ordförandekonferensen

SGK och GGK sekreterare Monica Vikner Stafberg på ordförandekonferensen

JGKs representanter på ordförandekonferensen, Ulf Sterner och Kaj Sjö (kassör SGK)

Stämma 2008

SGK ordförande Roger O Nilsson tackas av med present från Östersunds glashytta. Roger tycker att färgerna påminner om en grävlings.

xGGKs Danne Andersson får förtjänsttecken i silver av stämmans ordförande Ulf Sterner