Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Borderterrier

 

En kompis med aktivitetsbehov

Borderterriern är till sitt ursprung en allsidig jakthund. Den har aldrig blivit "utställningsavlad", utan har förblivit en rustik, sund hund som älskar att arbeta - det må gälla jakt, lydnad, spår, agility eller lek och ras med familjemedlemmarna. Dess förmåga att koppla av mellan passen gör den till en behaglig familjehund - att ligga i knät och gosa och hålla ett öga på kökets aktiviteter hör till favoriterna inomhus.
Borderterrier är en av de friskaste hundraserna idag. En borderterrier på 14 år - pigg och alert - är ingenting ovanligt.


En borderterrier

* älskar människor och särskilt barn, som den har stort tålamod med - det är inte i första hand som vakthund man väljer rasen.
* är glad och vänlig, kontaktvillig och röstkänslig. Eftersom den gärna vill vara sin ägare till lags räcker det ofta att skärpa tonen när den gör något galet. Med beröm och uppmuntran lär den sig fort olika saker.
* är påhittig och tycker om att stå på egna ben. Den är aktiv till sin läggning och kan sysselsätta sig själv - undersöka alla hål och spår ute, kasta omkring med en leksak inne.
* skäller inte i onödan.
* samsas och leker gärna med andra hundar. Den startar sällan slagsmål men går heller sällan undan om den blir provocerad.
* är en jakthund - familjens katt och även andra husdjur kan känna sig säkra, men utanför familjekretsen räknas dessa som jaktbyte.

 

 

Text och bild hämtad med tillstånd från www.borderterriersallskapet.com

Klubbens hemsida

www.borderterriersallskapet.com