Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Litteratur

För den litterärt intresserade grytjägaren och grytrasfantasten finns det en uppsjö med läsvärda titlar som behandlar de jaktliga aspekterna av grytrasägandet. Av naturliga skäl kommer den absolut största delen av den grytjaktsrelaterade litteraturen från Storbrittannien och har därmed också skrivits på engelska. Ett fåtal svenska undantag existerar dock.

Här presenteras en förteckning över boktitlar som undertecknad själv har lyckats samla ihop i ämnet grythundsrelaterat. Förhoppningsvis kan den inspirera andra till vidare läsning. Förteckningen gör således inget anspråk på någon form av fullständighet. Som sagt mycket har skrivits och skrivs fortfarande i ämnet. Att många titlar råkar innehålla namnet Russell har sin förklaring i att undertecknad själv håller sig med nämnda ras och därför naturligt kommit att utveckla ett specialintresse för densamma.

Vad gäller jakttitlarna finner vi bland dessa böcker om lågställda, högställda, bruna, röda, svarta, brokiga och vita grythundar. Kort sagt alla sorter finns representerade, även typer som inte ens är officiellt godkända som ras. Mycket givande och intressant läsning som ger oss en inblick i alla de jaktliga uppgifter grytraserna har använts till genom historien.

Håll till godo!

Conleth Hanlon

Här finns tips på inköpsställen där du kan hitta grytlitteratur.