Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Läger 2001

Under tre dagar i slutet av maj var vi en brokig skara som hade samlats i hjärtat av Bergslagen, för att deltaga på Bergslagens grythundklubbs årliga läger. Centrum för lägret var vid Kolarkojorna och provgrytet i BGK Västra.

Vi var omkring 25 personer, med varierande erfarenhet och kunskap. Alltifrån "ung till gammal" och könsfördelningen kunde väl inte ha blivit bättre!? Antalet hundar som deltog i lägret är svårt att uppskatta, då de flesta hade mer an en hund. ...vissa hade med sig hela kenneln med ca 10 hundar! (Själv hade jag "bara" med mig en hund, Otto 1 år. Och som nybörjare inom gryt kan jag lugnt säga att det kändes bra att få koncentrera sig på honom.)

Alla hundar var så klart terriers, fördelat på raserna Jack Russel, Tysk Jakt Terrier, Fox, nån blandras mellan fox och russel och så förstås ett antal Bordrar. (Förresten så var det en brun Labrador med "korta ben", som ställde grävling som bara den !)

Lägerdagarna var fyllda med aktiviterer, bla gryt och viltspår träning och prov, lydnadsträning med yrkesdressörinstruktion, mentalbeskrivning av hund (rekommenderas det varmaste till alla som liksom jag älskar att få lära sig mer om hundar och dess beteende.)

På kvällama hade vi det mysigt med grillning, öl, hundprat- och allsång! (Peter Sandberg visade sig ha mycket stor talang för textkomponering och sång. ..) I lägerarrangörsstaben fanns en "liten" kock, Kjell Andersson som lagade sanslöst god mat till oss alla, frukost, lunch och middag! Sista dagen, som var en lördag avslutades med officiella gryt och viltspårprov.

Numer får ju inte hundar som deltager på prov rangordnas på något vis, men eftersom det skänkts en hel del priser till klubben, så utsågs bästa hundarna i en liten inofficiell tävlan. Skulle även vilja tacka lägerarrangörer, instruktörer, domare, kock och grävlingar (ingen nämnd, ingen glömd. ..) för tre roliga och lärorika dagar. Fastän det kunde bli lite "rörigt" ibland så hade vi det bra. Vi ses väl nästa år!?

Hälsningar från Jämtland, Pernilla Persson och Otto