Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Prov september 2003

 

Bergslagens GK avslutade som vanligt säsongen med Grythundens dag i det fina grytet BGK Västmanland. Tyvärr var inte vädret det bästa, ett tråkigt höstregn där dropparna bara ökade i intensitet under dagen.

Trots vädret fick domare Tomas Larsson döma många duktiga hundar under dagens anlagsprov. Bästa hund för dagen var drygt 1,5-åriga tyskterriern Dark Russells Busiga Bea, ägd av Anna Persson och Mikael Ivarsson.

Grytapporteringen lockade flest starter och typiskt nog var det ingen tidstävling den här gången för min lilla Parson Jim var, för mig mycket oväntat, snabbast ut av samtliga hundar i startfältet. Bästa Prestation tycker jag nog dock att strävhåriga taxen Zelmaas Ben Bella stod för. Denna 12,5-åriga taxkille kämpade och slet och var nog nära på inne i alla sina 10 minuter innan han stolt drog ut den rejäla grävling-atrappen.

Alla blev också imponerade av Lailas list som kallade ut "Taggen" med löfte om en tennisboll, det enda sättet att få av honom grävlingsskinnet. Domare Larsson suckade dock att "atrappen blöder" när Taggen slutligen släppte taget om den.

Provets bästa hund: Dark Russels Busiga Bea tillsammans med, från vänster, domare Tomas Larsson, matte Anna Persson och husse Mikael Ivarsson. Bea själv fick syn på grävlingen och ville inte vara still på bilden.

Ryktet till trots om Bergslagens kolbullar var det i alla fall premiär för mig denna dag för denna skogsläckerhet. Jari stod och stekte flottiga fläskpannkakor hela dagen som mumsades av oss som deltog på provet. Till och med nån liten hund fick delta i denna gourmetfest i skogen.

Resultat BGK 2003-09-27

Grytanlagsprov, sprängare
Parson Russell Terrier Emblazy's Always Be On Target VG
Släthårig foxterrier Järvsöstigens Silva G
Långhårig tax, normal Romanicas Ismene VG
Tysk jaktterrier Dark Russells Busiga Bea VG
Grytapporteringsprov
Parson Russell Terrier Honeyfarms Joker-Jim G
Parson Russell Terrier Emblazy's Always Be On Target G
Strävhårig tax, normal Zelmaas Peron EG
Strävhårig tax, normal Zelmaas Ben Bella G
Strävhårig tax, normal Mikkels Märian G
Långhårig tax, normal Romanicas Ismene G
Grytkaraktärsprov
Parson Russell Terrier Honeyfarms Joker-Jim G
Strävhårig tax, normal Mikkels Märian G

Av Lena Lindström