Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Läger 2007

"Den bästa tiden på året är mellan hägg och syren", var det en deltagare som sa under lägerdagarna. Och, visst, stämmer väl det. För då har vi ju grytläger i Bergslagen. Trots hällande regn största delen av lägertiden, så fanns det inga sura miner hos någon.

 

Första kvällen var det gemensam mat med god stämning. Kvällen därpå åkte vi den omtyckta flottturen på Svartälven. Resan började med att vi körde på grund! Detta pga låg vattennivå i Svartälven och inget "flyt" på vattnet samt dåligt med ström i batterierna. Det blev en lång resa hem. Det tog oss 6,5 timmar att nå vandrarhemmet. Tiden bara flöt iväg trots allt. Vi sjöng, åt mat och hade en trevlig gemenskap.

 

Vid ett besök på Hund campus fick vi lära oss, att det finns inga begränsningar på vad en hund kan lära sig. Bara man lär in på rätt sätt! Vi fick flera stycken "aha-upplevelser", och fick se saker ur en annan vinkel när Tobias på Hund Campus förklarade att hunden är en egoistisk individ. Hunden utför bara saker för sin egen vinning skull.

 

Alla provhundar har gått mycket bra på träning men när domaren Martin Roswall skulle döma hundarna på prov gick det "troll" i grytet. Grattis till Per-Ola & Anne, med sin hund Fidde (Hux Flux Fred Flintsten) som blev grytprovets bästa hund som förliggare. 11 st karaktärsprov genomfördes med gott resultat.

Grytapporteringen är ett prov som är roligt att titta på. Många lockrop och stöd från ägarna hjälpte hundarna att dra ut en redan avliden grävling för att sedan överlämnas till domaren. Samtliga apporteringshundar gick godkänt.

 

De fyra viltspårdomarna Hans, Tommy, Sören och Uno hade verkligen gjort ett stort hästjobb denna vecka. De började redan på måndagen innan lägret, med att planera för att samliga 23 viltspårprov skulle kunna genomföras. Grattis till Fredrik med Ida (Olsbergas Ida) som blev provbästa hund i anlagsklass. Grattis även till Thore med Greta ( Bordirus Venaticus) som blev provbästa hund i öppen klass, samt erhöll ett viltspårchampionat.

 

Det heter att "Det är gästerna som gör festen, inte arrangörerna". Men visst är vi väl lite delaktiga i alla fall. För utan oss, hade ni inte upplevt detta grytläger.

 

Tack alla trevliga deltagare, domare, samt övriga arrangörer. Jättetack till samtliga, privata och företag, som på något sätt har sponsrat lägret.

 

Kram från Marie & Helena/BGK

 

Mer bilder från lägret kan ses på www.bordergordens.just.nu eller www.atterboms.se