Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Grytprov september 2007

 

Det luktar vått gräs, mossa, jord, grävling, stekt korv och kaffe.

 

Dofterna är många, och minnena går utsökt tillbaka på året som gått vid konstgrytet. Säsongen började med ett regnigt grytläger i maj, och slutade med ett regnigt GA-prov i september. Men, där emellan, har vi haft en jättetrevlig period, med många hundar och hundägare, som är glada över att de halvtama grävlingarna finns.

Intresset för grytträning har ökat, och träningskvällarna har blivit både omtyckta och välbesökta. BGK har haft flertalet grytanlagsprov under året, och det har varit många hundar till provstart. Flera hundar väntar nu på jaktprov under vintern, för att kunna titulera sig jaktchampion.

Årets sista grytanlagsprov i BGKs regi ägde rum den 29 september. Tyvärr var vädret inte det bästa, ett tråkigt höstregn där dropparna bara ökade i intensitet under dagen. Men trots vädret fick domaren Tomas Larsson, döma många duktiga hundar. Till sin hjälp hade Tomas även proveleven Björn Johansson bredvid sig under dagen. Grattis till dagens provbästa hund i sprängarklass: Foxtorpets Opus. Ägare: Fredrik Perols.

Följande hundar klarade sina prov:

 

  • J Svch Kulleröds Gunde gk gas
  • Lakes Athena gk gas
  • Härkilas Arrack Ii gk gas
  • Rävaskallets Flex gk gas
  • Foxtorpets Opus gk gas
  • Keski-Maan Frodo gk gaf
  • Russelskogens King Jacko gk gap

 

Det var ett stort antal hundar som startade till ordinarie spårprov också. Av alla startande hundar var det Clambrolds Reporter som blev dagens bästa spårhund. Vi gratulerar ägaren Monica Tydén till ett fint resultat. Domarens kommentar till den hunden var: Ett väldigt bra samarbete mellan hund och hundförare. Grattis även till Hux Flux Fred Flintsten, som blev SVCH:, ägare Per-Ola Olofsson och Anne Liljegren.

Till provstart kom även en Irländska vattenhunden med namnet Curlyco Mocha Master, en långväga gäst från Finland. Resultatet för den hunden, blev att den inte bara var finskt spårchampion, utan den blev även svensk spårchampion just denna dag. Grattis!

Tack, till alla arrangörer, tränare och domare. Men framför allt, ett stort Tack till alla hundar och hundägare för ett trevligt år vid konstgrytet. Vi ses på BGKs års möte i februari, då tar vi emot anmälan inför 2008 års jubileumsgrytläger.

Hälsningar

Styrelsen BGK

Provbästa grythunden - Foxtorpets Opus med husse Fredrik Perols

Provbästa spårhunden - Clambrolds Reporter med mate Monica Tydén och domare Hans Hjort