Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Rapport från grytjaktdag den 3 januari 2009

Vi var nio förväntansfulla individer som samlades vid Jet macken i Hudiksvall. Det var ett blandat gäng med både tjejer och grabbar och erfarna grytjägare och nybörjare. Vi hade även besök från Västernorrlands Grythundsklubb som hörsammat denna möjlighet, Anna och Christer. Början på en djupare samverkan mellan GGK och VnGK kanske?!

Ifrån samlingspunkten styrde vi mot jaktmarker strax utanför Hudiksvall. Där värmde vi oss med en mugg glögg och hälsade på varandra och delade in oss i två gäng. Vi var totalt 15 personer, de som tillhörde det lokala jaktlaget var 6 personer som skulle delta i denna jakt denna vackra januari dag.

 

Efter en rättvis lottning så föll lotten så att Roger Jonsson tog ett gäng till ”pinnmon” och Micke Ivarsson, med bl.a. undertecknad, fick med vägvisare söka sig till andra utsedda gryt,

varav ett ute på en ö.

 

Vårt gäng (Mickes) fick ganska snabbt kontakt i vårt andra gryt. Kontakten togs av Tess (Parson Russell) och avlöstes av Waxa (Borderterrier) som tillsammans tillsåg att vi började gräva för glatta livet ,- ”här skulle vi minsann inte låta det andra gänget bli först !”

Vi startade en eld och vi var ju så många så det var ingen som behövde slita ut sig denna dag. Det var ett glatt gäng som såg bytet fällt innan det var det!

Då tystnade hundarna, vi åkte t.o.m. och hämtade Roger J: s Aya (tax) och hon skallade några gånger sedan var det tyst. Vi var tvungna efter ca 3 timmar att erkänna oss slagna av denna/dessa grävlingar denna gång och begav oss mot nya möjligheter.

 

Under tiden, ca 2,5 timme, hade Roger J:s gäng redan grävt två gropar och i den sistnämnda lyckats fälla två grävlingar. De var då på väg mot ett nytt ställe där de också lyckades fälla en grävling. Dessa sköts för ”Basse” (Borderterrier).

 

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att denna dag blev mycket lyckad. Det var både hussar och mattar som fick delta på sin första grytjakt och det var hundar som fick möjlighet att i skarpt läge träffa grävling i naturgryt. Vi skapade nya kontakter och avslutade med en gemensam grillning där de tre grävlingarna kunde beskådas.

 

Vi från Gävleborgs Grythundsklubb vill tacka bl.a. Tomas och Roger J för att ni tog initiativ till och genomförde denna dag på utmärkta grytmarker. Vi hoppas att vi får möjligheten att göra om detta kommande säsong.

 

Vid pennan

 

Roger O Nilsson

 

Ps Ett särskilt tack till Anna ” Gryt Anna” att vi får använda dessa bilder som hon är fotograf till. Ds