Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Grytdag i maj 2006

 

Vilken trevlig dag - konstaterade styrelsen efter årets första grytdag i Rengsjö den 14 maj. Närmare 30 hundar och 50 "ägare" var på plats och gjorde dagen till en härlig start för GGKs verksamhet 2006. Nytt för säsongen var de fantastiskt fina borden som Urban W och hans vänner tillverkat :), men många ansikten och hundar var också nya och vi ser med tillförsikt en framtid för grytverksamheten. Överraskade blev vi av att våra grävlingar var så "engagerad" likväl som tränare, domare och deltagare ;)

Dagen startade klockan tio egentligen, men redan kl 07.00 var det full aktivitet i skog och mark, viltspårsproven skulle läggas för fyra anmälda anlagsprov. Sedan fortsatte det med 25 hundar anmälda för träning. Styrelsen fick avvakta och se om plats fanns för deras hundar och till slut kunde även dessa tränas. Parallellt med träningen gick så viltspårsproven av stapeln och nöjt kunde vi konstatera att Bombax Ciceron, Borderterrier och Bombax Royal Tradmark, Borderterrier, kunde godkännas i spåren och Ciceron med HP.

Efter en underbar lunch med andhämtning, rastning (och lite hagel faktiskt), köttbullar, potatismos och "skogssallad" (se receptet här nedan), så började proven. Rotvältans Trixa (foxterrier)blev provbäst och gjorde en fantastisk insats på GA provet. Sedan följde två godkända karaktärsprov av Bombax Snow Flake och En'båårdiz Count On Cedric (bägge borderterriers) och proven avslutades med godkända apportörer där bland annat Bombax Royal Trademark och Bombax Amaretto och En'båårdiz Count On Cedric godkändes (även dessa tre borderterriers).

Här ovan är några duktiga hundar omnämnda för att de godkändes på prov, dock skall inte förglömmas alla duktiga hundar som "provade-på" idag och som gjorde jätteinsatser på träningen. Ett stort plus till temperamenten, ingen gruffade elller bjäbbade runt grytet och stämningen var hela tiden god!

Tack alla för att ni gemensamt gjorde denna grytdag till en så trevlig start på grytsäsongen i Gävleborgs grythundklubb!!

Bilderna är tagna av Monica Stafberg, Lasse Hillman, Rosa Frisegård samt Per Andersson.

 

Den berömda salladen som alla uppskattade så mycket vid grytdagen i Rengsjö den 14 maj 2006. © Barbro W.