Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Hägnbygge i Myckle 2008

Vi var elva personer (inklusive den mycket viktiga chefen Albin, se nedan) som var beredda att börja bygga ÖNGK:s hägn i Myckle.

Dessvärre hade ett missöde inträffat med transporten av det nät och de stolpar som vi tagit rätt på i Luleå. Detta innebar att vi stod utan det material vi behövde. Dessutom tyckte grävare Pelle att det var för mjukt på åkern för att gräva. Men skam den som ger sig! Vi hade ca 30 stolpar vi kunde använda och marknätet.

Så vi började på i sakta mak och vartefter Pelle grävde så insåg vi att under ca 4 dm av jord/lera var det fast 'sandbotten'. Det innebar att vi kunde sätta ner alla stolpar vi hade och det höll för den stora grävmaskinen att ta sig fram.

Jobbet gick i rasande fart även om vår lille chef Albin tyckte att vissa inte gjorde något. Men efter tillsägelse av den lilla basen så ryckte alla i och drog sitt strå till stacken. När grabbarna sade ”nu arbetar vi alla fall” replikerade chefen snabbt, med armarna i kors, ”Äntligen!”.

Vid sjuttontiden hade vi gjort klart så långt vi kunde för dagen. Marknätet är nere och övergrävt och endast den översta sträckan om 34 meter saknar stolpar. Nu måste vi få ner stolparna och nätet från Luleå snabbt som attan så att inte bygget står stilla.

 

Alla medhjälpare är hjärtligt välkomna!

/SekreterarMicke