Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Skoldag vid konstgrytet

Den 2 oktober 2002 hade vi bjudit in elever från Naturbruksgymnasiet i Burträsk. Det var 11 elever från årskurs 2 som valt inriktning jakt som tillsammans med en lärare fick en genomgång vid konstgrytet. Ordförande Peter Wikström började med att presentera sig och de andra närvarande (kassör Erland Johansson, Disa Lindberg och sekreterare Alfred Olofsson). Han berättade sedan om hur våran verksamhet fungerar, vilket syfte vi har med verksamheten, de olika provformerna och lite lätt om de olika hundraserna som finns. Vi visade upp några olika raser, tysk jaktterrier, borderterrier, foxterrier och parson russell terrier och alla dessa fick chansen att visa sina färdigheter i grytet.

Grävlingen som hade ställt in sig på en lugn vintersömn var väl kanske inte riktigt i toppform men han vaknade till och jobbade upp sig. Eleverna var mycket intresserade och tyckte att det verkar vara en väldigt trevlig och spännande jaktform. Det blev en hel del jaktsnack efteråt då vi åt lite lunch och drack kaffe. Passande var också att ett par jägare som varit ute med stövaren kom förbi med både en nyskjuten räv och en hare. Eleverna fick sedan hjälpas åt att ta reda på dessa och det hela slutade med ett mycket gott resultat.

Både vi som stod för arrangemanget och gästerna var mycket nöjda med dagen. De var väldigt positiva till initiativet från våran sida och de var väldigt intresserade att ha fortsatt kontakt med klubben. Vi kan varmt rekommendera andra lokalklubbar till liknande arrangemang.