Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Fördjupning i jaktens mysterium

Smålands grythundklubb fortsätter sitt idoga arbete att utveckla grytverksamheten. Under trevligt umgänge och god kamratskap får medlemmarna möjligheten att följa med ut på riktig grytjakt under sakkunnig ledning.

Detta var tredje tillfället för att få fler att greppa spaden och fördjupa sina kunskaper i grytjaktens alla svindlande mysterier. På dessa äventyr har sammanlagt tolv grävlingar bärgats, alltså ett snitt på fyra stycken per jakttillfälle, vilket får anses vara ett godkänt resultat, och ett bevis på att mycken jaktkunskap finns i föreningen.

Men också ett resultat som vore omöjligt utan starka armar, duktiga vältränade rutinerade hundar och bra fungerande grytpejlar. Av alla glada miner och tillrop under aktiviteternas gång, så är det lätt att förstå vilken trevlig förening med tillhörande medlemmar vi har här i Småland, och hälsar samtidigt fler och nya ansikten välkomna att deltaga i våra aktiviteter i SmGK.

Vi vill även uppmana andra lokalklubbar till liknande aktiviteter runt om i landet, för att sprida kunskapen vidare från erfarna aktiva till nya vetgiriga grytjägare.

På bilden ses några varma men nöjda jägare och hundar med sitt så eftertraktade byte, långt inne i de mörka smålandsskogarna.