Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Fast viltspår augusti 2008

Solsken och sann spårglädje på UGK:s fasta spårprov.

 

Efter en räcka av regniga dagar i norra Uppland kändes det som något av ett spänningsmoment: Skulle UGK:s sedan länge utannonserade ordinarie och fasta viltspårprov regna bort alldeles?

När spårläggarna stegade ut för att lägga de elva anmälda provspåren på fredagen så hade det varit rejält blött väder en tid. Turligt nog var det uppehållsväder hela natten efter att spåren var lagda, med ett par skurar under den tidiga morgonen, men sedan kom solen fram och strålade ihållande och med besked över Gräsö. Relativt sett optimala förutsättningar med andra ord. Så när bilfärjan släppte av provdeltagarnas bilar på Gräsö möttes de av strålande sol. När viltspårdomarna - Karl-Erik Westerberg och Johan Åkersten - åtskilliga timmar senare kunde förrätta prisutdelning kunde de till de församlades ohöljda glädje konstatera att provet producerat hela elva förstapris, av elva möjliga, och av dem fyra med maxpoäng och tre utdelade hederspriser.

Till provbästa hund utsågs jack russellhanen Jacke (Brösing's Jack Back To Basic) som hade haft sin ägare och förare Annika Norrthon bakefter i spårlinan. Jacke bedömdes i spåret av Johan Åkersten.

 

De andra två hundarna med HP och full pott med 42 poäng var jack russellkillen Micke (Vitsuddens Micke) med matte Anna Wilsson som förare och borderterriertikne Frida Bibords Shadow Feather med matte Kristina Gustavsson som jublade när hon insåg att nu är Frida Svensk Viltspårchampion i och med sitt 1a-pris.

 

Annika Norrthon hade lånat hem sin uppfödning Fägra (Sveduddens Fägra) från ägaren Kjersti Reksen Sole i norska Garmo för att viltspåra. Fägra blev också SVCH i och med sin spårprestation med maxpoäng på Gräsö. Kalle Westerberg fick äran att bedöma den norsksvenska Fägras arbete.

 

Släthåriga foxterriern Wolfheart Catnip, ägd och förd av Ann Jönsson, gjorde också mycket väl ifrån sig och belönades med ett starkt förstapris av Johan Åkersten.

 

De två 11-månaders parsonsyskonen Ziggy och Allis, (Adesso Ziggy Stardust och Adesso Hunky Dory) gick båda öppenklass för andra gången och även denna gång gjorde de sig förtjänta av förstapriset enligt domare Johan Åkersten. Ziggy spårade med husse Janne Johansson och Allis tilldelades en riktigt knivig spårterräng att bearbeta tillsammans med matte Annica.

 

Parsonhanen Digger (Emblazys Golddigger N'Target) tog ett efterlängtat 1a-pris och gjorde matte och förare Pia Karlsson riktigt riktigt glad. Domare Johan Åkersten delade deras glädje helt klart.

 

Griffon Fauve De Bretagnehanen Griff (Ulligårdens Accompli Andy) spårade efter vildssvinsklöv och renderades ett förstapris till ägarna Johan och Anna Wilsson stora glädje. Anna gick även med sin russelltik Doran (Vitsuddens Doris) och även det ekipaget kunde ta färjan hem till fastlandet med ett förstapris i bagaget. Domare för bägge hundarna var Kalle Westerberg.

 

Tyskterriertiken Mini (Eike vom Felsenarin) gladde matte Linda Westerberg med ett förstapris utdelat av spårdomare Johan Åkersten.

 

Stämningen steg för varje gott resultat som rullade in på samlingsplatsen, där de som var klara eller väntade på sin tur kunde luta sig tillbaka, fika eller köpa nygrillad korv. All spänd förväntan som utbyttes till glädje och dens strålande solen gjorde detta till ett verkligt trevligt och angenämt spårprov. Väl genomfört och arrangerat av Linda och Kalle Westerberg!

 

//Annica A

Jacke - Brösig's Jack Back To Basic - med Annika Norrthorn och Johan Åkersten


Micke - Vitsuddens Micke - med Anna Wilsson och Karl-Erik Westerberg


Griff - Ulligårdens Accompli Andy - med Johan Wilsson och Kalle


Mini - Eike vom Felsenarin - med matte Linda Westerberg och Johan


Fägra - Sveduddens Fägra - med uppfödare Annika Norrthorn och Kalle


Frida - Bibords Shadow Feather - med matte Kristina Gustavsson och Kalle


Doran - Vitsuddens Doris - med matte Anna Wilsson och Kalle


Digger - Emblazy's Goddigger N'Target - med matte Pia Karlsson och Johan


Wolfheart Catnip med ägare Ann Jönsson och domare Johan


Allis - Adesso Hunky Dory - med matte Annica Andersson och Johan


Ziggy - Adesso Ziggy Stardust - med husse Janne Johansson och domare Johan


Korv och fika är alltid gott när man är ute och jobbar med sin hund